Läxor

Läxa 21/5-28/5

Läs sidorna 91-95

Hemlig läxan

Har du börjat cykla nu när sommaren snart är här? Skriv hur du och cykeln ska vara för att du ska klara dig bra i trafiken. Skriv vilka vägar du tycker att det är lämpligt att cykla på. Hur ser du ut när du cyklar? Rita en fin bild.

Läxa 7/5-13/5

Läs sidorna 87-90

Hemlig läxan

Det finns en massa bra olika apparater och teknikprylar. Ändå så är det kanske det finns någon som inte är uppfunnen än. Tänk ut en apparat som du skulle tycka var bra att ha. Beskriv hur den fungerar och vad den ska användas till. Glöm inte ritningen.

Läxa 23/4-29/4

Läs sidorna 84-86

Hemlig läxan

Hej din godisråtta!

Eller du kanske inte är det? Vad är ditt favoritgodis eller snacks? Skriv och berätta. Glöm inte att måla din favorit!

Läxa 16/4-23/4

Läs sidorna 80-83

Hemlig läxan

Du vet förstås hur en riktigt bra kompis ska vara. Skriv hur man ska vara då. Du kan beskriva en kompis som finns i verkligheten eller en som finns i fantasin. Rita och måla såklart!

Läxa 9/4-16/4

Läs sidorna 78-80

Hemlig läxan

Tänk dig att du skulle åka till en öde ö och leva där. Vad skulle du ta med dig då? Du får ta med dig fyra människor och saker. Skriv och rita det du vill ha med idag!

Läxa 20/3-26/3

Läs sidorna 75-77

Hemlig läxan

Nu är våren här! Har du sett några vårblommor? Kan du namnet på en vårblomma? Ta reda på fakta om en vårblomma och måla av den.

Läxa 13/3-19/3

Läs sidorna 71-74

Hemlig läxan

God morgon! Morgonstund har guld i mund!

Har du hört det ordspråket? Vad är ett ordspråk? Vad betyder det? Skriv svar på frågorna och måla morgonen!

 

Läxa 6/3-12/3

Läs sidorna 68-71

Hemlig läxan

Huff och guff! Så kanske man säger hej om hundra år! Ingenvet hur det blir i framtiden men du får gissa. Skriv och berätta hur du tror att människor bor. Rita ditt hus.

Läxa 27/2-5/3

Läs sidorna 64-67

Hemlig läxan

Nu kanske du är lite hungrig och då passar det bra att tänka på något riktigt gott. Vilken är din älsklingsrätt? När åt du den för första gången? Skriv svaren och rita av din goda efterrätt.

Läxa 13/2-26/2

Läs sidorna 60-63

Hemlig läxan

Pling, plong! Kanske låter som musik. Vad tycker du om för musik? När brukar du lyssna på musik? Skulle du vilja spela något instrument? Svara på alla frågor med hela meningar och rita till.

 

Läxa 6/2-12/2

Läs sidorna 55-59

Hemliga läxan
I böcker kan man få läsa om figurer eller personer som det vore trevligt att träffa i verkligheten. Nu ska du få önska dig vem du helst av allt skulle vilja träffa. Skriv och berätta om vem du väljer att träffa. Måla din figur eller person.

 

Läxa 29/1-5/2

Läs sidorna 52-55

Hemliga läxan
Du vet väl att den del kläder är jättesköna och andra vill man knappast ha på sig. Hur är du klädd när du trivs som allra bäst? Berätta varför du tycker om kläderna. Gör en vacker bild/foto av dig när du har  favoritkläderna på dig!

Läxa 22/1-29/1

Läs sidorna 48-51

Hemliga läxan
Här kommer en smaskig läxa! Skriv receptet på din älsklingsefterrätt så att vi kan få prova den allihopa. Rita och måla den också så den ser så smaskig ut som möjligt.

Läxa 15/1-22/1

Läs sidorna 44-47

Hemliga läxan
Är du trött när du kommer hem från skolan eller orkar du göra något mera?Skriv och berätta om en eller flera saker som du tycker om att göra när du är ledig. Bilden får du inte glömma.

Läxa 9/1-15/1

Läs sidorna 40-43

Hemliga läxan
Gott nytt år! Januari börjar året, februari kommer näst… och sen då? Du får i läxa att skriva upp alla årets månader och träna dem tills du kan dem utantill. Rita en bild av din älsklingsmånad och skriv varför du tycker om den bäst!

Läxa 5/12-11/12

Läs sidorna 36-39

Hemliga läxan
Nu ska du intervjua din mamma eller pappa. Be någon av dem berätta hur det var när hon eller han gick i skolan. Du ska skriva men mamma eller pappa får måla en bild den här gången! Lycka till.

Läxa 28/11-4/12

Läs sidorna 32-35

Hemliga läxan
Första advent! Nu äntligen får vi tända det första ljuset. Varför gör vi det?Ta reda på varför vi firar advent och helst hur gammal traditionen är. Din adventsljusstake med första ljuset tänt ritar du förstås.

Läxa 21/11-27/11

Läs sidorna 28-31

Hemliga läxan

Har du varit på bio någon gång eller har du sett en bra film hemma?
Skriv och berätta om vad din favoritfilm handlade om, om den var rolig, vacker eller spännande. Måla något fint från filmen.

Läxa 14/11-20/11

Läs sidorna 24-27

Hemliga läxan

Vov! Mjau! Pip! Djur kan låta på många olika sätt. Har du något djur hemma eller skulle du vilja ha något? Skriv om det djur du har, något du känner eller något du skulle vilja ha. Skriv hur man ska sköta det för att det ska må bra. En vacker bild gör du förstås!

 

Läxa 7/11-13/11

Läs sidorna 20-23

Hemliga läxan

Vart skulle du vilja åka om du fick välja alldeles själv?Skriv och berätta om något ställe du redan varit på eller något annat ställe som du önskar åka till. Rita och måla hur det ser ut på den platsen, antingen du vet eller bara gissar.

Leave a Comment