Fyrverkerier

Idag har vi studerat fyrverkerier. Vi har kikat på ett avsnitt av Kemi nästa om fyrverkerier. Vi har pratat om kemiska reaktioner, tänd-stubin, säkerhet, vackra färger och allt som hör till fyrverkerier.

Barnen har utifrån sina kunskaper skapat vackra fyrverkeribilder. Här kommer dessa.

Detta bildspel kräver JavaScript.

 

6 thoughts on “Fyrverkerier

  1. Tjusiga bilder! 🙂

    Fyrverkeri är fint, men kan också vara farligt. Det är viktigt att komma ihåg att eld och explosioner, det buller fyrverkerierna åstadkommer och de ämnen de innehåller, kan ställa till problem och även skada människor, djur, egendom och miljö. Fyrverkerier bör därför hanteras av personer som är särskilt duktiga på sådant, och så kan vi andra njuta av allt det vackra.

  2. Vilka fina bilder! Visste ni att många djur är rädda för smällarna och att man inte får skjuta av fyverkerier nära en flygplats ens på nyårsafton? I år fick jag höra av en hundägare att jättemånga mattar och hussar därför tar in på Arlandas hotell under nyårsnatten tillsammans med sina hunder för att de skulle slippa bli så rädda. Det hade jag ingen aning om tidigare!

    • Ja, det finns många djur som är rädda för fyrverkerier. Tur att det finns ställen som man kan vara där det är mindre smällar.

  3. Idag har jag tittat på bloggen och ritat fyverkerier hemma fast på ett annat sätt. Jag målade himlen med vattenfärg över oljekritor.

Leave a Comment